Ballagások Kézdi-Orbaiszéken
Csütörtök - Május 20, 2021
Archív fotó a Nagy Mózes Elméleti Líceum ballagásáról. Forrás: nagymozes.blogspot.com
Archív fotó a Nagy Mózes Elméleti Líceum ballagásáról. Forrás: nagymozes.blogspot.com
Nemsokára elballagnak a végzősök megyeszerte. Kézdivásárhelyen leghamarabb a Gábor Áron Szakképző Líceum búcsúztatja 80 nappali tagozatos végzősét: május 28-án fél 10-től kezdődően a református templomban tartják a ballagást. Ugyanazon a napon ballag a Bod Péter Tanítóképző 56 diákja is, az ünnepség 12 órakor kezdődik, szintén a református templomban.

A Nagy Mózes Elméleti Líceum négy végzős osztályában 106 diák készül az ünnepélyes búcsúra július 4-én. Reggel 8 órától szentmisén vesznek részt a ballagók, ezt követi az osztályfőnöki óra, 10 órától az ünnepség. Az Apor Péter Szakközépiskola 132 diákja is aznap 10 órától búcsúzik, az ünnepséget az intézmény udvarán tartják, rossz idő esetén a református templomba kerül át az ceremónia. A ballagások sorát a Református Kollégium zárja június 5-én 11 órától, ahol 62 végzős diák lép ki a nagybetűs életbe. Az ünnepséget a református templomban tartják.  

A Kovászna városi Kőrösi Csoma Sándor Líceumból idén négy osztály ballag, két magyar és két román tagozatú. Összesen 81 diák int búcsút alma materének. Becsek Éva igazgatónő elmondta, ha a törvény megengedi, akkor június 5-én, szombaton az iskolaudvaron szervezik meg a ballagást, rossz idő esetén a tornateremben. Mivel kültéren 300 személy gyülekezhet, így diákokként maximum 2 családtag vehet majd részt, de a törvények addig még változhatnak.
 
KOMMENTEK (0)
Hozzászólok:
* Név
* E-mail
*
* - Kötelező mezők